Tradicionālais angļu biskvīts

Tradicionālais angļu biskvīts Foto: Tradicionālais angļu biskvīts

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 170 g mīksta sviesta
  • 170 g pūdercukura
  • 170 g miltu
  • 3 olas
Pildījumam:
  • 4 ēdamkarotes aveņu džema
  • sviesta krēms pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  2. 2 veidnes ieziež ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
  3. Lielā bļodā, krēmveida masā sakuļ sviestu un cukuru. 
  4. Atsevišķi sakuļ olas, pakāpeniski pievieno sviesta masai, kuļot pēc katras pievienošanas.
  5. Pašās beigās pievieno miltus, uzmanīgi samaisa ar metāla karoti. 
  6. Mīklu sadala 2 veidnēm, cep 20 minūtes. 
  7. Cepšanas laikā nedrīkst atvērt krāsns durtiņas, pretējā gadījumā biskvīti vidū saplaks.
  8. Pēc 20 minūtēm, caur krāsns stiklu pārliecinās, ka biskvīti ir kļuvuši zeltaini un apbrūnējuši.
  9. Mazliet atverot krāsns durtiņas, pārbauda biskvītus ar koka iesmiņiem, to vidū.
  10. Ja iesmiņš ir sauss, bez mīklas, biskvīti ir gatavi un tos var izņemt.
  11. Pāris minūšu biskvītus atdzesē veidnē, tad izņem.
  12. Starp pilnībā atdzesētiem biskvītiem ziež aveņu džemu un, ja vēlas, sviesta krēmu. 
  13. Pirms pasniegšanas, biskvītus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes