Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 1,5 glāzes miltu
- 1,5 tējkarotes dzēstas sodas
- 2 olas
Glazūrai:
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 tējkarote kakao pulvera
- 20 g sviesta
Pagatavošana
- Visas mīklas sastāvdaļas samaisa, sakuļ un mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Atdala 1/3 mīklas un atlikušajai mīklai pievieno 1 ēdamkaroti kakao pulveri un samaisa.
- Izcep 1 gaišo un 2 tumšos biskvītus.
- 1 tumšo biskvītu liek šķīvī pārējos griež figūrās - rombs, kvadrāts, trīsstūris.
- 500 ml skābā krējuma sakuļ ar 1 glāzi cukura.
- Veselo biskvītu sadursta ar dakšiņu un noziež ar krēmu.
- Katru izgriezto biskvīta figūriņu noziež ar krēmu, liek uz biskvīta pamatnes, veidojot drupas.
- Gatavo glazūru - visas sastāvdaļas liek katlā, vāra un atdzesē.
- Glazūru pārlej tortei, liek ledusskapī uz 4 stundām un pat vairāk.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!