Struffoli - ar medu pārlietas fritētas mīklas bumbiņas

Fritētas mīklas bumbiņas ar medu pūdercukurā Foto: Fritētas mīklas bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 600 g miltu
  • 4 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 glāzīte citronu liķiera vai rīvēta citrona miziņa
  • sāls
  • eļļa cepšanai
  • 400 g medus
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Četras olas un olas dzeltenumu sajauc ar sviestu, citronu liķieri vai rīvētām miziņām, sāli, cukuru un miltiem.
  2. Mīklu mīca, kamēr nelīp pie rokam.
  3. Sagriež garās strēmelēs, kuras sadala mazos gabaliņos un veido bumbiņas.
  4. Vāra karstā eļļā, novieto uz papīra dvieļiem, nožāvē.
  5. Medu sasilda ūdens peldē.
  6. Bumbiņas saliek lielā bļodā vai šķīvī, pārlej ar medu un samaisa ar koka karoti.
  7. Kādu laiku ļauj nostāvēties, pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes