Sastāvdaļas
- 600 g miltu
- 4 olas
- 1 olas dzeltenums
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- 1 glāzīte citronu liķiera vai rīvēta citrona miziņa
- sāls
- eļļa cepšanai
- 400 g medus
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Četras olas un olas dzeltenumu sajauc ar sviestu, citronu liķieri vai rīvētām miziņām, sāli, cukuru un miltiem.
- Mīklu mīca, kamēr nelīp pie rokam.
- Sagriež garās strēmelēs, kuras sadala mazos gabaliņos un veido bumbiņas.
- Vāra karstā eļļā, novieto uz papīra dvieļiem, nožāvē.
- Medu sasilda ūdens peldē.
- Bumbiņas saliek lielā bļodā vai šķīvī, pārlej ar medu un samaisa ar koka karoti.
- Kādu laiku ļauj nostāvēties, pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!