Sastāvdaļas
- 3 glāzes trekna saldā krējuma
- 1/2 glāze kakao pulvera
- 400 g zemeņu
- 3 glāzes miltu
- 3/4 glāzes izkausēta sviesta
- 2 glāzes cukura
- 1/4 glāzes pūdercukura
- 2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 2 glāzes auskta ūdens
- 3 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko divas, apaļās kūkas formas, kas pārklātas ar cepamo papīru.
- Dziļā bļodā sajauc miltus ar kakao pulveri, cukuru, dzeramo sodu un sāli.
- Sauso sastāvdaļu maisījuma vidu izveidojiet bedrīti un ielejiet tajā etiķi, 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta, izkausēto sviestu un auksto ūdeni.
- Rūpīgi visu samaisiet viendabīgā masā.
- Sagatavoto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās un cep 35 - 40 minūtes.
- Gatavos biskvītus pilnībā atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta stingrā masā.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar daļu putukrējuma, izkārto pār to zemeņu pusītes vai ceturtdaļas.
- Liek pāri otru biskvītu un pārklāj to ar atlikušo putukrējuma daudzumu un zemenēm.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!