Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 125 g miltu
- 3 ēdamkarotes kakao
- 10 g cepamā pulvera
- 3 olas
- 125 g cukura
Krēmam:
- 250 g 30 % saldā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote kakao
- 100 g tumšās šokolādes
- 125 g mandeļu
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar kakao un cepamo pulveri.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar cukuru un pievieno miltu maisījumu, rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj formā, kurā ielikts cepamais papīrs, un cep 180°C temperatūrā aptuveni 8 minūtes.
- Kad biskvīts izcepies, atdzesē to un sagriez horizontāli 2 daļās.
- Krēms: Mandeles un šokolādi sasmalcina virtuves kombainā.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu līdz biezai konsistencei.
- Sasmalcinātās mandeles un šokolādi pievieno putukrējumam un rūpīgi samaisa.
- Uz servējamā šķīvja liek pamata biskvītu un nosmērē ar 1/3 dalu krēma.
- Liek nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež to un pārklāj kūkas virskārtu un sānus ar atlikušo krēmu.
- Torti dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām un kakao pulveri.
- To var ēst uzreiz, bet labāk šī torte garšo nākamajā dienā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!