Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 glāzes cukura
- 1 paciņa kakao
- 5 olas
- 3/4 paciņas sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1,5 tējkarotes sodas
- apmēram 3 glāzes miltu
- 700 ml kefīra
- augļu liķieris vai sīrups
Krēmam:
- 2 bundžas iebiezināta vārīta piena
- 1 paciņa sviesta
Pagatavošana
- Cukuru sajauc ar kakao, pievieno olas un samaisa līdz masa ir viendabīga.
- Sviestu izkausē un siltu (ne karstu( lej klāt šokolādes maisījuma, samaisa.
- Pievieno vaniļas cukuru, samaisa, pievieno kefīru.
- Sodu dzēš ar etiķi un uzreiz pievieno mīklai, ātri samaisa.
- Pievieno miltus un samaisa līdz mīkla viendabīga.
- Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē vai kā mīkla pankūkām. Tāpēc, ja miltu šķiet par maz, var pievienot vēl.
- Tortes formā ieklāj cepamo papīru, iesmērē ar sviestu un liek mīklu vienā reizē 10 lielas ēdamkarotes.
- Cep 180°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.
- Tādā veidā izcep visus biskvītus un pilnībā tos atdzesē.
- Katru biskvītu piesūcina ar liķieri vai sīrupu.
- Pagatavo krēmu - sviestu saputo ar iebiezināto vārīto pienu.
- Piens jāpievieno pakāpeniski, ne viss uzreiz, lai krēms nav šķidrs.
- Katru biskvītu apsmērē ar krēmu un sakārto torti.
- Vienu biskvītu atstāj, to izmantos tortes apkaisīšanai.
- Tortes virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drumstalām.
- Torti liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, vēl labāk - uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!