Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 250 g auksta sviesta
- 100 g cukura
- 100 g rūgtas šokolādes
- 1 bundža iebiezināta piena
- 0,5 glāzes valriekstu
- 2- 3 ēdamkarotes šokolādes pilienu
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar cukuru, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu.
- Masu kapā ar nazi, pēc tam ar pirkstiem veido drumstalas.
- Cepamā formā ieklāj papīru. 2/3 no drumstalām iekaisa formā, izlīdzina, piespiež ar pirkstiem.
- Atlikušās drumstalas noliek vēsā vietā.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
- Sasmalcina šokolādi un kopā ar iebiezināto pienu liek uz uguns un karsē līdz šokolāde izkususi, un masa viendabīga.
- Nedaudz atdzesē.
- Biskvītu cep 12 minūtes līdz momentam, kad tā maliņas kļūst gaiši brūnas.
- Uz biskvīta klāj šokolādes masu.
- Sasmalcina valriekstus un sajauc ar atlikušajām drumstalām, šokolādes pilieniem. Pārkaisa šokolādes kārtai.
- Cep 30 minūtes. Atdzesē un sagriež kvadrātos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!