Šokolādes mafini ar vārīto krēmu

Šokolādes mafini ar vārīto krēmu Foto: Šokolādes mafini ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 olas
  • 160 g cukura
  • 150 g izkausēta sviesta
  • 170 ml piena
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls
Vārītajam krēmam:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 20 g pūdercukura
  • 20 g miltu
  • 200 ml piena
  • 20 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un miltiem.
  2. Uzkarsē pienu, kas samaisīts ar cukuru.
  3. Maisot, olu dzeltenumu masai, pielej pienu.
  4. Maisījumu pārlej katlā un vāra uz mazas uguns, kamēr sabiezē - 5-8 minūtes. 
  5. Gatavo mīklu - vienā bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, samaisa.
  6. Citā bļodā lej visas mitrās sastāvdaļas - olas sakuļ ar pienu, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno izkausētu sviestu, visu samaisa.
  7. Mitro sastāvdaļu maisījumu samaisa ar sausajām sastāvdaļām, izmantojot karoti.
  8. Ietaukotās, mazajās veidnītēs, ar karoti liek mīklu, tad liek krēmu un atkal, mazliet mīklu.
  9. Cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes