Sastāvdaļas
- 120 g tumšās šokolādes
- 200 g zemeņu
- 150 ml saldā krējuma 33% tauku
- 100 g cukura
- 10 g želatīna
- biskvīta cepumi
Pagatavošana
- Mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē, izkausē šokolādi.
- Desertam izmanto silikona mazās veidnītes un silikona otiņu.
- Ar otiņu uzklāj šokolādi uz veidnītes iekšējo virsmu.
- Šokolādi klāj rūpīgi un pietiekoši biezā slānī, lai, desertu, izņemot no veidnes, tas nebūtu trausls.
- Tad veidnes ar šokolādi liek ledusskapī.
- 5 gramus želatīna aplej ar 2 ēdamkarotēm karsta ūdens, maisa, kamēr tas izšķīst.
- Zemenes ar 50 gramiem cukura sakuļ blenderī.
- Izšķīdināto želatīnu samaisa ar zemeņu-cukura maisījumu.
- Zemeņu maisījumu lej veidnītēs un atkal liek ledusskapī.
- Atlikušos 5 gramus želatīna aplej ar 2 ēdamkarotēm karsta ūdens, maisa, kamēr tas izšķīst.
- Saldo krējumu sakuļ ar 50 gramiem cukura, samaisa ar izšķīdināto želatīnu.
- Saldā krējuma maisījumu lej veidnītēs, bet ne līdz pašai augšai.
- Mazliet saldā krējuma maisījumu atstāj.
- Virsū saldajam krējumam, veidnītēs liek biskvīta cepumus.
- Atlikušo saldā krējuma maisījumu izkausē un pārlej cepumiem veidnītē.
- Veidnes liek ledusskapī.
- Izkausē atlikušo šokolādi un ar otiņu noklāj groziņu virsmu, atkal liek ledusskapī.
- Nobeigumā, desertu, uzmanīgi izņem no veidnītēm un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!