Sastāvdaļas
- 200 g zemeņu
- 50 g valriekstu
- 300 ml skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 15 g želatīna
- 50 ml ūdens
Pagatavošana
- Valriekstus sasmalcina, zemenes sagriež mazākos gabaliņos.
- Stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un tās pamatnē izklāj daļu valriekstu un zemeņu.
- Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm uzbriest. Tad izkausē.
- Skābo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju un, lejot šaurā strūklā, pievieno izkausēto želatīnu.
- Masu pārlej pār ogu un riekstu kārtu. Atlikušās zemenes un riekstus izkārto pāri krējuma kārtai, aizklāj ar pārtikas plēvi.
- Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
- Pēc noteiktā laika izņem kūku no ledusskapja un akurāti izgāž no stikla bļodas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!