Skābā krējuma – zemeņu želejas kūka

Skābā krējuma – zemeņu želejas kūka Foto: Skābā krējuma – zemeņu želejas kūka

Sastāvdaļas

  • 200 g zemeņu
  • 50 g valriekstu
  • 300 ml skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 15 g želatīna
  • 50 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Valriekstus sasmalcina, zemenes sagriež mazākos gabaliņos.
  2. Stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un tās pamatnē izklāj daļu valriekstu un zemeņu.
  3. Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm uzbriest. Tad izkausē.
  4. Skābo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju un, lejot šaurā strūklā, pievieno izkausēto želatīnu.
  5. Masu pārlej pār ogu un riekstu kārtu. Atlikušās zemenes un riekstus izkārto pāri krējuma kārtai, aizklāj ar pārtikas plēvi.
  6. Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
  7. Pēc noteiktā laika izņem kūku no ledusskapja un akurāti izgāž no stikla bļodas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes