Siltais apelsīnu suflē

Siltais apelsīnu suflē Foto: Siltais apelsīnu suflē

Sastāvdaļas

  • 1 liels apelsīns
  • 4 lieli olu dzeltenumi
  • 270 g granulēta cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 4 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
  • 2 lieli olu baltumi
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • uz pusēm pagriezti cukuroti ķirši
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 plānās šķēlītes sagriezts apelsīns

Pagatavošana

  1. Apelsīnu liek mazā katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni.
  2. Uz lēnas uguns vara 30 minūtes, līdz puse šķidruma iztvaikojusi.
  3. Nokāš un pārlej ar aukstu ūdeni,liek uz uguns un vāra 30 minūtes, līdz puse šķidruma atkal iztvaikojusi.
  4. Nokāš un vēlreiz atkārto.
  5. Nokāš un atdzesē.
  6. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 170°C temperatūrai.
  7. Lielā bļodā saputo olu dzeltenumus, 100 g cukura un vaniļu.
  8. Apelsīnu mīkstumu sagriež un virtuves kombainā samaļ biezenī.
  9. Olu dzeltenumos iecilā apelsīnu biezeni, tad iesijā miltus un kartupeļu cieti, pievieno sviestu un apelsīnu liķieri.
  10. Citā bļodā saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno 140 g cukura, puto, līdz maisījums ir biezs un spīdīgs.
  11. Olu krēmu iecilā olu baltumos.
  12. Ietauko 6 suflē veidnes un iekaisa atlikušo cukuru.
  13. Ar karoti iepilda olu krēmu un cep 45 minūtes.
  14. Liek uz šķīvjiem.
  15. Pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar ķiršiem un apelsīnu šķēlītēm. Pasniedz siltus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes