Sastāvdaļas
- 1 liels apelsīns
- 4 lieli olu dzeltenumi
- 270 g granulēta cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 4 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
- 2 lieli olu baltumi
- 1/8 tējkarotes sāls
- uz pusēm pagriezti cukuroti ķirši
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 plānās šķēlītes sagriezts apelsīns
Pagatavošana
- Apelsīnu liek mazā katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni.
- Uz lēnas uguns vara 30 minūtes, līdz puse šķidruma iztvaikojusi.
- Nokāš un pārlej ar aukstu ūdeni,liek uz uguns un vāra 30 minūtes, līdz puse šķidruma atkal iztvaikojusi.
- Nokāš un vēlreiz atkārto.
- Nokāš un atdzesē.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 170°C temperatūrai.
- Lielā bļodā saputo olu dzeltenumus, 100 g cukura un vaniļu.
- Apelsīnu mīkstumu sagriež un virtuves kombainā samaļ biezenī.
- Olu dzeltenumos iecilā apelsīnu biezeni, tad iesijā miltus un kartupeļu cieti, pievieno sviestu un apelsīnu liķieri.
- Citā bļodā saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno 140 g cukura, puto, līdz maisījums ir biezs un spīdīgs.
- Olu krēmu iecilā olu baltumos.
- Ietauko 6 suflē veidnes un iekaisa atlikušo cukuru.
- Ar karoti iepilda olu krēmu un cep 45 minūtes.
- Liek uz šķīvjiem.
- Pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar ķiršiem un apelsīnu šķēlītēm. Pasniedz siltus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!