Sibīrijas pelmeņi

Sibīrijas pelmeņi Foto: Sibīrijas pelmeņi

Sastāvdaļas

Mīkla:

  • 330 g miltu
  • 1 ola
  • 0,1 l ūdens
  • sāls pēc garšas

Pildījums:

  • 200 g liellopu gaļas
  • 200 g cūkgaļas
  • 40 g sīpolu
  • 0,1 l ūdens
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. No miltiem, olas, ūdens un šķipsniņas sāls iejauc stingru mīklu.
  2. No mīklas ar glāzi izspiež ripiņas 4 - 5 cm diametrā.
  3. Katras ripiņas vidū uzliek pildījumu, pelmeņa malas saspiež kopā.
  4. Pildījumam ņem jēlu gaļu (vislabāk liellopu gaļu uz pusēm ar cūkgaļu) un sīpolus, visu samaļ gaļas mašīnā.
  5. Maltajai gaļai pielej mazliet ūdens, pieber sāli un piparus pēc garšas.
  6. Pelmeņus vāra verdošā ūdenī 5 - 6 minūtes.
  7. Tos pasniedz ar mērci, kas gatavota no sinepēm un etiķa, vai ar kausētu sviestu vai krējumu.
  8. Pelmeņu parasti ēd karstus.
  9. Tos var vārīt arī gaļas buljonā un pasniegt kā zupu.
  10. Zupu var pārkaisīt ar pētersīļu zaļumiem.
  11. Sevišķi garšīgi ir apcepti pelmeņi. Šai nolūkā pelmeņus vāra 2 - 3 minūtes, pēc tam tos ātri izņem, ļauj ūdenim netecēt un apcep sviestā, līdz rodas brūna garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes