Sastāvdaļas
Mīkla:
- 330 g miltu
- 1 ola
- 0,1 l ūdens
- sāls pēc garšas
Pildījums:
- 200 g liellopu gaļas
- 200 g cūkgaļas
- 40 g sīpolu
- 0,1 l ūdens
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- No miltiem, olas, ūdens un šķipsniņas sāls iejauc stingru mīklu.
- No mīklas ar glāzi izspiež ripiņas 4 - 5 cm diametrā.
- Katras ripiņas vidū uzliek pildījumu, pelmeņa malas saspiež kopā.
- Pildījumam ņem jēlu gaļu (vislabāk liellopu gaļu uz pusēm ar cūkgaļu) un sīpolus, visu samaļ gaļas mašīnā.
- Maltajai gaļai pielej mazliet ūdens, pieber sāli un piparus pēc garšas.
- Pelmeņus vāra verdošā ūdenī 5 - 6 minūtes.
- Tos pasniedz ar mērci, kas gatavota no sinepēm un etiķa, vai ar kausētu sviestu vai krējumu.
- Pelmeņu parasti ēd karstus.
- Tos var vārīt arī gaļas buljonā un pasniegt kā zupu.
- Zupu var pārkaisīt ar pētersīļu zaļumiem.
- Sevišķi garšīgi ir apcepti pelmeņi. Šai nolūkā pelmeņus vāra 2 - 3 minūtes, pēc tam tos ātri izņem, ļauj ūdenim netecēt un apcep sviestā, līdz rodas brūna garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!