Šeparda pīrāgs

Šeparda pīrāgs Foto: Šeparda pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 200 g burkānu
  • 600 g kartupeļu
  • 500 g maltas aitas gaļas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 ēdamkarotes Vusteras mērces
  • 25 g sviesta
  • 150 ml saldā krējuma (10% tauku)
  • 1/2 tējkarotes maltu, kaltētu zaļumu
  • 250 ml tomātu sulas
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un vāra sālsūdenī.
  2. Vārītos kartupeļus samīca biezenī, pievieno saldo krējumu un sviestu - samaisa.
  3. Sīpolu sīki sakapā.
  4. Burkānus nomizo, sagriež mazos gabaliņos.
  5. Sīpolus un burkānus liek pannā, sakarsētā augu eļļā, cep, kamēr sīpoli ir mīksti.
  6. Dārzeņiem uz pannas pievieno aitas gaļu, samaisa un cep, pastāvīgi maisot ar koka karoti,kamēr gaļa kļūst sarkanīga, pievieno miltus. 
  7. Turpina cept 5 minūtes, pielej tomātu sulu, Vusteras mērci, zaļumus, sāli un piparus.
  8. Visu uzvāra, samazina uguni un sautē 10-15 minūtes.
  9. Gaļu ar dārzeņiem liek ietaukotā veidnē.
  10. Kartupeļu biezeni uzklāj gaļai un dārzeņiem, sadursta ar dakšiņu.
  11. Kartupeļu biezeni var uzklāt ar kulinārijas maisiņu vai parasto maisiņu. 
  12. Krāsni uzkarsē līdz 190 °C temperatūrai.
  13. Cep 25-30 minūtes.
  14. Pīrāgu atdzesē un griež porciju gabalos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes