Sastāvdaļas
- 100 g mannā
- 50 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 60 g pūdercukura
- 1 ola
- 70 g augu eļļas
- 100 ml piena
- džems vai ievārījums
Pagatavošana
- Samaisa sausās sastāvdaļas - mannā, miltus, cepamo pulveri, pūdercukuru.
- Samaisa šķidrās sastāvdaļas - olu, eļļu, pienu - šķidrās sastāvdaļas samaisa ar dakšiņu.
- Sajauc kopā sauso un šķidro maisījumu, sakuļ viendabīgā masā.
- Ietaukotās kēksu veidnēs lej 1-1,5 ēdamkarotes mīklas, tad liek 1 ēdamkaroti ievārījuma vai džema, virsū lej atkal mīklu.
- Veidnēm jābūt aizpildītām par 2/3.
- Cep sakarsētā krāsnī 25 minūtes, kamēr kēksi kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!