Sastāvdaļas
- 750 g cūkas šķiņķa
- malti melnie pipari
- 1/2 l ūdens
- sāls
- 4 sīpoli
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
- garšvielas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un nogriež lieko treknumu. Ierīvē ar pipariem un liek dziļā cepešpannā.
- Pielej 3/8 l verdoša ūdens un vāra tik ilgi, līdz ūdens iztvaikojis.
- Cepeti no visām pusēm apcep brūnu, pielej 1,4 l verdoša ūdens, pieliek notīrītus sīpolus, pannai uzliek vāku un sautē 1 stundu.
- Cepeti pārceļ citā traukā un noliek siltumā. Mērci izlej caur sietu un iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti. Pēc garšas pievieno garšvielas. Mērci pasniedz atsevišķā traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!