Saldējuma augļu torte

Saldējuma augļu torte Foto: Saldējuma augļu torte

Sastāvdaļas

  • 100 g deserta šokolādes
  • 2 ēdamkarotes dzeltanā sīrupa vai medu
  • 25 g sviesta
  • 75 g kukurūzas pārslu
  • 25 musli
  • 25 g kokosriekstu skaidiņu

Saldējuma kārta:

  • 4 olas ar dzeltenumiem, kuri atdalīti no baltumiem
  • 100 g cukura
  • smalki sarīvēta 1 laima miziņu un sula
  • 300 ml 35% saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu liķiera

Garnējums:

  • 150 ml apelsīnu sulas
  • 1 paciņa želatīna pulvera
  • 2 gatavi mango

Pagatavošana

  1. Viegli ietauko 20 cm platu tortes veidni un ieklāj cepamo papīru.
  2. Bļodā virs katla ar vārošu ūdeni uzsilda šokolādi ar sīrupu, līdz izkūst.
  3. Viegli sadrupina kukurūzas pārslas, pēc tam ieber šokolādes masā kopa ar muslī un kokosriekstu skaidiņām.
  4. Kārtīgi samaisa, lai sastāvdaļas pilnība pārklātos ar šokolādi.
  5. Masu ieliec tortes veidnē un ar karotes izliekto pusi piespied pie veidnes pamatnes, izlīdzinot virsmu.
  6. Saldējuma kārtā: bļodā virs katla ar vārošu ūdeni saputo olu dzeltenumus ar cukuru, kamēr masa sabiezē un kļūst gaisīga.
  7. Noņem no uguns un pievieno laima sulu un miziņu.
  8. Stingrās putās saputo olu baltumus, bet atsevišķi bļodā - putukrējumu.
  9. Visas trīs masas savieno un iemaisa kokosriekstu liķieri.
  10. To ielej tortes veidnē virsū šokolādes pamatnei.
  11. Izlīdzina virsmu un uz 8 stundām ieliec saldētavā.
  12. Garnējums: uzsilda 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas, pievieno želatīnu un maisi, kamēr izšķīst.
  13. Nomizo mango, izņem kauliņus, pēc tam mīkstumu samiksē ar atlikušo apelsīnu sulu gludā biezenī.
  14. Pievieno izšķīdušo želatīnu un vēlreiz samaisa.
  15. Uzlej krēmu uz saldējuma kārtas un atkal uz vienu stundu ieliec saldētavā.

Augļu desertam ir trīs kārtas: pamatni veido kukurūzas pārslas, kas pārlietas ar šokolādi, tām virsū ir saldējuma kārta, bet augšpusē mango krēms.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes