Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts, sadalīts rozetēs
- 1 sagriezts ripiņās burkāns
- 1 smalki sagriezta paprika
- 280 g olīvu
- 2 seleriju kāti, smalki sagrieztu
- 4 čili pākstis, smalki sagrieztas
- 1 glāze baltvīna etiķa
- 1 glāze olīveļļas
- 1/2 glāzes sāls
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes kaltēta oregāno
- 1 tējkarote sarkano piparu pārslu
- ūdens
Pagatavošana
- Ziedkāpostus sadalām mazās rozetēs, burkānus un seleriju sagriež ripiņās, sasmalcina arī papriku un čili.
- Visu liek bļodā un pievieno sāli, pārlej ar ūdeni, tā lai tas nosegtu dārzeņus.
- Liek uz nakti ledusskapī.
- Nākamajā dienā dārzeņus liek caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni.
- Bļodā sakuļ etiķi, rupji sagrieztus ķiplokus, oregano un piparu pārslas.
- Lēnām iekuļ eļļu, līdz masa kļūst viendabīga.
- Pievieno dārzeņus, olīvas un kārtīgi samaisa.
- Liek uz 8 stundām ledusskapi.
- Dārzeņus kopā ar marinādi liek burciņās un liek pagrabā iekšā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!