Salāti marinādē

Salāti marinādē Foto: Salāti marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts, sadalīts rozetēs
  • 1 sagriezts ripiņās burkāns
  • 1 smalki sagriezta paprika
  • 280 g olīvu
  • 2 seleriju kāti, smalki sagrieztu
  • 4 čili pākstis, smalki sagrieztas
  • 1 glāze baltvīna etiķa
  • 1 glāze olīveļļas
  • 1/2 glāzes sāls
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes kaltēta oregāno
  • 1 tējkarote sarkano piparu pārslu
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostus sadalām mazās rozetēs, burkānus un seleriju sagriež ripiņās, sasmalcina arī papriku un čili.
  2. Visu liek bļodā un pievieno sāli, pārlej ar ūdeni, tā lai tas nosegtu dārzeņus.
  3. Liek uz nakti ledusskapī.
  4. Nākamajā dienā dārzeņus liek caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni.
  5. Bļodā sakuļ etiķi, rupji sagrieztus ķiplokus, oregano un piparu pārslas.
  6. Lēnām iekuļ eļļu, līdz masa kļūst viendabīga.
  7. Pievieno dārzeņus, olīvas un kārtīgi samaisa.
  8. Liek uz 8 stundām ledusskapi.
  9. Dārzeņus kopā ar marinādi liek burciņās un liek pagrabā iekšā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes