Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 160 g cukura
- 80 g sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 120 g miltu ( ar šķipsniņu sāls un cepamo pulveri)
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pildījums:
- 200 g liesa biezpiena
- 40 g cukura
- piparmētru lapas no 6 - 7 zariņiem
Dekorēšanai:
- 140 g pūdercukura
- 2 - 3 ēdamkarotes piena
- piparmētru lapas no 3 - 4 zariņiem
- 2 pilieni zaļās pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)
Pagatavošana
- 20 cm lielu, kvadrātveida formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru.
- Nelielā katliņa vai mikroviņļu krāsnī izkausē sviestu un sajauc ar kakao pulveri.
- Pievieno sviesta masu olām un visu rūpīgi saputo.
- Tad pakāpeniski pievieno miltus un turpina putot līdz izveidojas viendabīga masa.
- Pildījums: Piparmētras sasmalcina blenderī vai ļoti smalki sakapā.
- Sajauc biezpienu ar cukuru, sasmalcināto piparmētru un vaniļas ekstraktu.
- Pusi no mīklas ieklāj kūkas formā, nolīdzina virsmu.
- Tad klāj biezpiena masu un pār to atkal mīklas kārtu.
- Liek cepties 35 - 40 minūtes. Atdzesē neizņemot no formas.
- Dekorēšana: Piparmētras sasmalcina blenderī vai smalki sakapā.
- Sajauc tās ar pienu, pūdercukuru un nepārtraukti maisa.
- Ja vēlaties, pievienojiet masai zaļo pārtikas krāsvielu.
- Pārlej masu pār kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!