Piparmētru – šokolādes kūka

Piparmētru – šokolādes kūka Foto: Piparmētru – šokolādes kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 olas
  • 160 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 120 g miltu ( ar šķipsniņu sāls un cepamo pulveri)
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pildījums:

  • 200 g liesa biezpiena
  • 40 g cukura
  • piparmētru lapas no 6 - 7 zariņiem

Dekorēšanai:

  • 140 g pūdercukura
  • 2 - 3 ēdamkarotes piena
  • piparmētru lapas no 3 - 4 zariņiem
  • 2 pilieni zaļās pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. 20 cm lielu, kvadrātveida formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru.
  3. Nelielā katliņa vai mikroviņļu krāsnī izkausē sviestu un sajauc ar kakao pulveri.
  4. Pievieno sviesta masu olām un visu rūpīgi saputo.
  5. Tad pakāpeniski pievieno miltus un turpina putot līdz izveidojas viendabīga masa.
  6. Pildījums: Piparmētras sasmalcina blenderī vai ļoti smalki sakapā.
  7. Sajauc biezpienu ar cukuru, sasmalcināto piparmētru un vaniļas ekstraktu.
  8. Pusi no mīklas ieklāj kūkas formā, nolīdzina virsmu.
  9. Tad klāj biezpiena masu un pār to atkal mīklas kārtu.
  10. Liek cepties 35 - 40 minūtes. Atdzesē neizņemot no formas.
  11. Dekorēšana: Piparmētras sasmalcina blenderī vai smalki sakapā.
  12. Sajauc tās ar pienu, pūdercukuru un nepārtraukti maisa.
  13. Ja vēlaties, pievienojiet masai zaļo pārtikas krāsvielu.
  14. Pārlej masu pār kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes