Sastāvdaļas
- 2 pīles kājas (apm.600 g gaļas)
- 600 g kartupeļu
- 500 g svaigu persiku
- 2 ēdamk. medus
- 2 ēdamk. sinepju
- 1 tējk. sāls (mērcei)
- 1/2 tējk. sāls (kartupeļiem un pīles gaļai)
- 1 ēdamk. baltvīna etiķa vai citrona sulas
- 1/2 tējk. maltu melno piparu (mērcei)
- 1/2 tējk. maltu melno piparu (kartupeļiem un pīles gaļai)
- 1-2 tējk. Tabasko mērces
- daži svaigi pētersīļu kātiņi
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.
- Kartupeļus nomizo, pīles kājiņas nomazgā un nosusina.
- Kartupeļus sagriež šķēlītēs, liek ieeļļotā veidnē, kopā ar pīles kājiņām.
- Uzber nedaudz sāls un piparus.
- Veidni liek krāsnī un cep 30-35 minūtes.
- Persikiem izņem kauliņus, persiku mīkstumu sagriež gabaliņos (dažas persiku šķēlītes atstāj pasniegšanai).
- Persikus sakuļ ar blenderi, pievieno sinepes, medu, etiķi vai citrona sulu, sāli, piparus, Tabasko mērci - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Ja vēlas, lai mērce būtu vēl viendabīgāka, izspiež to caur sietu.
- Ēdienu pasniedz dziļā traukā - vispirms liek 4-5 ēdamkarotes mērces, tad pāris šķēlītes kartupeļu.
- Tad liek pīles kāju, blakus liek persiku šķēlītes, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!