Pildītas olas ar šķiņķi

Pildītas olas ar šķiņķi Foto: Pildītas olas ar šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 10 olas
  • 3/4 glāzes sausa baltvīna
  • 1/4 tējk. graudaino sinepju
  • 120 g šķiņķa
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • melnie pipari
  • sparģeļi

Pagatavošana

  1. Olas cieti novāra, noņem čaumalas.
  2. Olas sagriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.
  3. Olu dzeltenumus saliek atsevišķā bļodā, saspiež ar dakšiņu.
  4. Šķiņķi ļoti smalki sasmalcina.
  5. Uzkarsē pannu, lej tajā baltvīnu, pievieno sinepes - samaisa. Maisījumu uzvāra, tik ilgi vāra, kamēr puse šķidruma iztvaiko un atdzesē.
  6. Baltvīna un sinepju maisījumam pievieno šķiņķi, olu dzeltenumus - samaisa viendabīgā masā.
  7. Olu dzeltenumu maisījumam pievieno skābo krējumu, sāli un piparus - kārtīgi samaisa.
  8. Olu dzeltenumu pildījumu liek konditorejas maisiņā, un piepilda olu baltumu pusītes.
  9. Sparģeļus vāra vieglā sālsūdenī, gatavus sagriež mazos "pīķīšos", un rotā pildītās olas.
  10. Līdz pasniegšanai, pildītās olas pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes