Sastāvdaļas
- 260 g „Selgas” cepumu
- 400 ml skābā krējuma
- 6 olu dzeltenumi
- 100 ml ūdens
- 160 g cukura
Sīrupam:
- 140 g cukura
- 6 - 8 ēdamkarotes jāņogu (vai citu ogu) liķiera
- 250 g melleņu (var arī cita ogas)
Pagatavošana
- Cepumus sadrupina nelielos gabaliņos, sajauc ar 4 ēdamkarotēm ogu liķiera un atstāj uz 10 minūtēm, lai sasūktos.
- Pārklāj 20 cm lielu kūkas formu ar cepamo papīru un ieklāj tajā sasūcinātos biskvītus.
- Pašu formu uzliek uz pārtikas plēves ar brīvām malām.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus, cukuru un atlikušo sīrupu.
- Atsevišķā bļodā sakuļ krējumu līdz biezām putām.
- Prātīgi iecilā olu dzeltenumu saputotajā krējumā.
- Iegūto masu pārklāj pār cepumu kārtu, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vai saldētavā uz nakti.
- Sīrupam: Sīrupu gatavo pāris stundas pirms kūkas pasniegšanas.
- Var izmantot jebkuras ogas - zemene, kazenes, avenes, u.c. )
- Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un ogas.
- Vāra nelielā karstumā, rūpīgi maisot, līdz cukurs ir izkusis.
- Novieto sīrupu atdzesēties. Tikmēr izņem kūku no ledusskapja un sadala gabaliņos.
- Katru gabaliņu pasniedz ar atdzesēto sīrupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!