Parastais ābolu pīrāgs

Parastais ābolu pīrāgs Foto: Parastais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 2 āboli
  • sviests vai augu eļļa
  • mazliet citrona sulas

Pagatavošana

  1. Ābolus noskalo, nosusina, sadala 4 daļās, izgriež serdi, ja ābolu miza ir cieta, tos nomizo.
  2. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs. 
  3. Ābolu šķēlītes liek bļodā, aprasina ar citrona sulu, samaisa.
  4. Olas sakuļ ar mikseri gaisīgās putās, nepārstājot putot, pievieno cukuru.
  5. Olu masā iemaisa izsijātus miltus, uzmanīgi, ar ēdamkaroti samaisa.
  6. Veidni ietauko ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
  7. Veidnē izkārto ābolu šķēlītes, virsū lej mīklu.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
  9. Cepšanās laikā krāsns durtiņas nevirina, citādi pīrāgs saplaks.
  10. Pīrāgs ir gatavs tad, kad parādās gaiši brūna garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes