Medus torte „Parīzes kokteilis”

Medus torte „Parīzes kokteilis” Foto: Medus torte „Parīzes kokteilis”

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes medus
  • 150 g cukura
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 180 ml karsta ūdens
  • 500 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
 Krēmam:
  • 250 g sviesta
  • 600 ml piena
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 glāze cukura
  • vanilīns
  • 100 g lazdu riekstu vai mandeļu

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus vai mandeles sadrupina.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  3. Medu samaisa ar cukuru, eļļu un ūdeni, maisījumu lej katlā, liek uz uguns.
  4. Kad maisījums sāk vārīties, noņem no uguns, pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu, samīca mīklu.
  5. Mīklu sadala 6-7 daļās, izrullē un cep biskvītus, kamēr tie kļūst zeltaini.
  6. Mīklu izrullē plānu, bet tā, lai tā neplīst.
  7. Gatavo krēmu - olas sakuļ ar cukuru, samaisa ar miltiem, pielej aukstu pienu, maisījumu lej katlā, liek uz uguns.
  8. Pastāvīgi maisot, karsē, kamēr masa sabiezē.
  9. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno riekstus un vanilīnu.
  10. Kad krēms ir gandrīz atdzisis, pievieno sviestu un kārtīgi sakuļ ar mikseri.
  11. Siltu krēmu ziež starp biskvītiem, torti rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes