Mazās šokolādes kūciņas „Sirsniņa”

Mazās šokolādes kūciņas „Sirsniņa” Foto: Mazās šokolādes kūciņas „Sirsniņa”

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes sviesta (auksta)
  • 1 glāze kondensētā piena
  • 2 glāzes cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 200 g zefīra
  • 1 tēkarote vaniļas ekstrakta
  • 300 g šokolādes skaidiņu
  • 1 glāze indijas riekstu
  • skābens ogu ievārījums (brūkleņu/dzērveņu)

Šokolādes glazūrai:

  • 150 g šokolādes
  • 240 g saldā krējuma
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nedaudz ietauko kūkas formu sirds formā vai vairākas nelielas sirds formiņas.
  2. Nelielā katliņā sajauc sviestu ar iebiezināto pienu, cukuru un sāli.
  3. Vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sviests ir izkusis.
  4. Palielina temperatūru un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraucot maisīšanu vai aptuveni 5 minūtes.
  5. Noņem no karstuma un pievieno sagrieztus zefīrus, vaniļas ekstraktu un šokolādes skaidiņas, maisa līdz viss pilnībā izkusis.
  6. Tad pievieno sasmalcinātus Indijas riekstus un maisa līdz viendabīgai masai.
  7. Masu līdz pusei klāj formā vai mazajās formiņās.
  8. Liek nedaudz skābenā ievārījuma un piepilda formu pilnu.
  9. Šokolādes glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno cukuru.
  10. Tad ūdens peldē izkausē šokolādi un pakāpeniski pievieno
  11. putukrējumam.
  12. Pēc gaumes var pievienot arī citas garšvielas - vanilīnu, kanēli, u.c.
  13. Tad glazūru pārlej pār šokolādes kūciņām un liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām vai visu nakti.
  14. Šo šokolādes glazūru var turēt ledusskapī 7-9 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes