Mazās bezē – ogu kūciņas

Mazās bezē – ogu kūciņas Foto: Mazās bezē – ogu kūciņas

Sastāvdaļas

  • 6 liela izmēra olu baltumi
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 250 g pūdercukura
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 250 ml saldā krējuma
  • 175 g kazenes
  • 175 g zemenes (sagrieztas ceturdaļās)

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai un ietauko cepeškrāsns plāti.
  2. Dziļā bļodā sakuļ olas baltumus un sāli līdz masa sāk sabiezēt. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, citrona sulu un vaniļas ekstraktu. Nepārtrauc kulšanu līdz olu baltumu kļūst bieza un spīdīga. 
  3. Ieklāj iegūto masu iepriekš sagatavotajā plātī un ieliek to cepeškrāsnī.Uzreiz izslēdz cepeškrāsni un atstāj plāti iekšā visu nakti ar durvīm ciet. Cepeškrāsns durvis nedrīkst virināt.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pārklāj iegūto krēmu pār kūku. Zemeņu ceturtdaļas pārber ar 2 tējkarotēm pūdercukura un pārber pār kūku. Tad kūku pārber arī ar kazenēm. Pirms servēšanas sagriez to un pārber vēl ar pūdercukuru, ja nepieciešams.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes