Sastāvdaļas
- 4-5 vidēji kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 150 grami malts vai smalki sagriezts cūkas speķis (var aizstāt ar eļļu)
- ķimenes
- muskatrieksts
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- olas
- garšaugu majonēze
- marinēti dārzeņi
Pagatavošana
- Sīpolu sagriežam kubiciņos.
- Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
- Tad ieliek aukstā ūdenī un pēc tam dvielī kārtīgi nosusina.
- Karstā pannā liekam taukus lai tie nedaudz apcepas.
- Liekam klāt sīpolus un kartupeļus.
- Tagad vajag maisīt lai masa nesaliptu.
- Kad kartupeļi ir pusgatavi piespiežam ķiploku un vairs tik aktīvi nemaisām, lai veidotos brūna garoziņa.
- Pasniedzam ar ceptu olu, mājas garšaugu majonēzi un marinētiem dārzeņiem.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!