Liellopu gaļas „Viltotais zaķis” ar speķi

Liellopu gaļas „Viltotais zaķis” ar speķi Foto: Liellopu gaļas „Viltotais zaķis” ar speķi

Sastāvdaļas

  • 700 g liellopu gaļas
  • 150 g speķa
  • 2 sīpoli
  • 1 ola
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 1 glāze piena
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • sāls
  • pipari
  • rīvmaize
  • tauki

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu un pienā izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, otro reizi maļ kopā ar apceptiem,
  2. sasmalcinātiem sīpoliem un speķi.
  3. Pievieno olu, pienu, kartupeļu cieti, sāli, piparus un mīca, līdz masa kļūst vijīga.
  4. Ar saslapinātām rokām no gaļas masas izveido klaipiņu un apviļā rīvmaizē, virsu var pārlikt ar tauku piciņām.
  5. Liek cepešpannā sakarsētos taukos, ar dakšiņu sadursta.
  6. Uz pannas uzlej ūdeni un, laiku pa laikam aplaistot, viltoto zaķi cep gatavu (apmēram 40 minūtes).
  7. Izceptu viltoto zaķi mazliet atdzesē, tad sagriež šķēlēs un sakārto cepešbļodā. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, brūno mērci un dārzeņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes