Sastāvdaļas
- 700 g liellopu gaļas
- 150 g speķa
- 2 sīpoli
- 1 ola
- 2 šķēles baltmaizes
- 1 glāze piena
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- sāls
- pipari
- rīvmaize
- tauki
Pagatavošana
- Liellopu gaļu un pienā izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, otro reizi maļ kopā ar apceptiem,
- sasmalcinātiem sīpoliem un speķi.
- Pievieno olu, pienu, kartupeļu cieti, sāli, piparus un mīca, līdz masa kļūst vijīga.
- Ar saslapinātām rokām no gaļas masas izveido klaipiņu un apviļā rīvmaizē, virsu var pārlikt ar tauku piciņām.
- Liek cepešpannā sakarsētos taukos, ar dakšiņu sadursta.
- Uz pannas uzlej ūdeni un, laiku pa laikam aplaistot, viltoto zaķi cep gatavu (apmēram 40 minūtes).
- Izceptu viltoto zaķi mazliet atdzesē, tad sagriež šķēlēs un sakārto cepešbļodā. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, brūno mērci un dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!