Sastāvdaļas
- 500 g liellopa filejas
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 300 g meža sēņu vai arī šampinjonu
- 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņās
- 2 ēdamkarotes smalki sakapātu pētersīļu
- 125 ml sausā baltvīna
Pagatavošana
- Lielā pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas.
- Gaļu apkaisa ar sāli un pipariem un cep 10-15 minūtes. Ārpusei jābūt jauki nobrūninātai, bet iekšpusei jāpaliek sārtai.
- Noņem no pannas un novieto siltumā.
- Atlikušajā eļļā 8 - 10 minūtes sautē sēnes, ķiplokus un pētersīļus.
- Pielej vīnu un turpina sautēt, līdz tas iztvaikojis.
- Pieber sāli un piparus pēc garšas.
- Gaļu sagriež šķēlēs un uz katras uzliek karoti sēņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!