Laša siera zupa

Laša siera zupa Foto: Laša siera zupa

Sastāvdaļas

  • 400 g laša filejas
  • 200 g kausētā siera
  • 100 g spinātu
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 kartupelis
  • 1 tējkarote maltas paprikas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Zivs fileju noskalo, liek katlā, pārlej ar 2,2 litriem ūdens, liek vārīties.
  2. Kad ūdens uzvārījies, nosmeļ putas, turpina vārīt buljonu uz lēnas uguns, 20-25 minūtes.
  3. Kad zivs ir gatava, sadala to nelielos gabaliņos.
  4. Sīpolu, burkānu un papriku sagriež nelielos gabaliņos un apcep augu eļļā.
  5. Kartupeli nomizo, sagriež gabaliņos.
  6. Gatavā buljonā liek apceptos dārzeņus, kartupeli, visu uzvāra, pievieno kausēto sieru, vāra zupu 10-12 minūtes, kamēr gatavi kartupeļi.
  7. Pievieno zupai sagrieztus spinātus, zivs gabaliņus, sāli, piparus un maltu papriku.
  8. 2 minūtes pēc zupas uzvārīšanās, katlu noņem no uguns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes