Ķirbju un šķiņķa salāti

Ķirbju un šķiņķa salāti Foto: Ķirbju un šķiņķa salāti

Sastāvdaļas

  • 4 tases spinātu
  • 3 šķēles šķiņķa
  • 1 glāze sagrieztu ķirbja gabaliņu
  • 3 mazas bietes
  • 1/4 sagriezta kazas siera
  • 1/4 glāzes pistāciju
  • olīveļļa

Mērcei:

  • 1/2 glāzes olīveļļas
  • 1/4 tases ābolu etiķa
  • 1 citrona sula
  • sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 210°C temperatūrai.
  2. Bietes nomizo.
  3. Uzsmidzina olīveļļu folijai, uzliek bietes un ietin folijā.
  4. Bietes cep vienu stundu krāsnī.
  5. Uzsmidzina olīveļļu folijai, uzliek ķirbja gabaliņus un ietin folijā.
  6. Ķirbja gabaliņus cep krāsnī 30 minūtes.
  7. Bietes un ķirbja gabaliņus atdzesē.
  8. Šķiņķi cep uz pannas, kamēr parādās kraukšķīga garoziņa, sagriež gabaliņos.
  9. Gatavo mērci - samaisa visas sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus.
  10. Bietes sagriež gabaliņos.
  11. Bietes un ķirbja gabaliņus samaisa, pievieno spinātus, pistācijas, šķiņķi, kazas sieru un pārlej ar mērci - visu sajauc.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes