Sastāvdaļas
- 4 tases spinātu
- 3 šķēles šķiņķa
- 1 glāze sagrieztu ķirbja gabaliņu
- 3 mazas bietes
- 1/4 sagriezta kazas siera
- 1/4 glāzes pistāciju
- olīveļļa
Mērcei:
- 1/2 glāzes olīveļļas
- 1/4 tases ābolu etiķa
- 1 citrona sula
- sāls un pipari
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 210°C temperatūrai.
- Bietes nomizo.
- Uzsmidzina olīveļļu folijai, uzliek bietes un ietin folijā.
- Bietes cep vienu stundu krāsnī.
- Uzsmidzina olīveļļu folijai, uzliek ķirbja gabaliņus un ietin folijā.
- Ķirbja gabaliņus cep krāsnī 30 minūtes.
- Bietes un ķirbja gabaliņus atdzesē.
- Šķiņķi cep uz pannas, kamēr parādās kraukšķīga garoziņa, sagriež gabaliņos.
- Gatavo mērci - samaisa visas sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus.
- Bietes sagriež gabaliņos.
- Bietes un ķirbja gabaliņus samaisa, pievieno spinātus, pistācijas, šķiņķi, kazas sieru un pārlej ar mērci - visu sajauc.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!