Sastāvdaļas
- 200 g ķirbja mīkstuma
- 50 g žāvētu aprikožu
- 25 ml piena
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 ēdamkarote rīvmaizes
- 1 tējkarote sviesta
- 1 ēdamkarote krējuma
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- krējums
Pagatavošana
- Ja aprikozes ir sakaltušas, tās izmērcē karstā ūdenī, tad sagriež salmiņos.
- Ķirbi sagriež gabaliņos, kopa ar aprikozēm liek katliņā, pārlej pienu, pieliek sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls.
- Uzvāra un sautē apmēram 10 minūtes.
- Masu liek ietaukotā veidnē, pievieno 1 ēdamkaroti krējuma, pārber rīvmaizi.
- Liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un cep aptuveni 20 minūtes.
- Pasniedz atdzisušu ar krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!