Ķirbis ar sinepēm

Ķirbis ar sinepēm Foto: Ķirbis ar sinepēm

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg ķirbja
  • ¾ baltvīna etiķa
  • 2,5 ēdamkarotes sāls
  • 250 g cukura
  • 2 ēdamkarotes dzelteno sinepju graudiņu
  • 2 nelielas žāvētu čili piparu pākstis

Pagatavošana

  1. Katlā sajauc etiķi, ¼ l ūdens, sāli, cukuru, sinepju sēklas, čili pākstis un uzvāra.
  2. Marinādi atdzesē.
  3. Ķirbi sagriež gabalos un nomizo.
  4. Izņem sēklas un šķiedraino iekšpusi.
  5. Pārējo sagriež pirksta platuma un garuma gabaliņos.
  6. Ķirbja gabaliņiem pārlej marinādi un ļauj istabas temperatūrā apmēram 24 stundas ievilkties.
  7. Visu vēlreiz uzkarsē un vāra 2 min.
  8. Karstu pilda burkās un tūlīt aizvāko.

Uzglabāšanas laiks : aptuveni 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes