Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- malti melnie pipari
- malti čili pipari
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- sāls
- augu eļļa
- zaļumi
- 2 ēdamkarotes sviesta
- skābais krējums
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli, izvāra, sastampā biezenī.
- Kartupeļu biezenim pievieno olu, sviestu, piparus, visu samaisa.
- No siltas biezeņa masas izveido bumbiņas, apviļā tās miltos.
- Pannā lej augu eļļu,lielā daudzumā, uzkarsē, cep kartupeļu bumbiņas, kamēr tām izveidojas zeltaina garoziņa.
- Bumbiņas pasniedz pārkaisītas ar sakapātiem zaļumiem un skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!