Kāpostu tīteņi ar liellopu gaļu

Kāpostu tīteņi ar liellopu gaļu Foto: Kāpostu tīteņi ar liellopu gaļu

Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 700 g liellopu gaļas
  • 350 g cūkgaļas
  • 1 glāze vārītu rīsu
  • 1 svaiga ola
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātas kindzas
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējkarote paprikas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 vidēja kāpostgalva

Mērcei:

  • 425 g tomātu pastas
  • 800 g tomātu savā sulā
  • 1/2 glāze vistas buljona
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote brūna cukura
  • sāls un pipari pēc garšas
  • skābi kāposti

Pagatavošana

  1. Gaļu samaļ, iegūst maltu gaļu. Pievieno sāli, piparus, papriku, rīsus, kindzu un sasmalcinātus sīpolus.
  2. Visu kārtīgi sajauc, pievieno olu, vēlreiz sajauc.
  3. Kāpostgalvu uz 3 minūtēm liek karstā sālsūdenī, pēc tam izņem, atdzesē un atdala lapas.
  4. Gatavo pildījumu ietin kāpostu lapā kā konvertā.
  5. Skābētos kāpostus aplej ar buljonu un liek uz uguns, sautē uz mazas uguns 10 minūtes.
  6. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sautē 4 minūtes.
  7. Kāpostu tīteņus liek katliņā, pārlej ar sagatavoto mērci un tur uz vidējas uguns 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes