Sastāvdaļas
- 1 kg svaigu kāpostu
- 100 g tauku
- 70 g tomātu biezeņa
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1/2 glāzes skāba krējuma
- ūdens
- sāls
Pildījumam:
- 500 g maltas cūkgaļas
- 2 sīpoli
- 1 ēdamkarote sviesta
- 75 g rīsu
- sāls
Pagatavošana
- Izvēlas vidēja lieluma mīkstu kāpostgalviņu, izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un pavāra, līdz lapas kļūst elastīgas.
- Izņem no ūdens un atdala no galviņas atsevišķas lapiņas.
- Lapu biezāko daļu pamatnē ar koka karoti viegli izdauza, uzliek gaļas un rīsu pildījumu, pārloka pāri lapu sānu maliņas un satin.
- Tīteņus apviļā miltos un sakarsētos taukos apcep brūnus.
- Pēc tam pārliek katlā, pielej buljonu vai karstu ūdeni.
- Uz pannas taukos apcep tomātu biezeni, pievieno kāpostu tīteņiem un sautē gatavus.
- Kad kāpostu tīteņi gatavi, pievieno krējumu.
Kāpostu tīteņus var pildīt ar samaltu liellopu gaļu, rīsus var aizstāt ar izmērcētu, samaltu baltmaizi; var ņemt ar 500 g samaltu liellopu vai cūkas siržu, 100 g speķa, 100 g izmērcētas, samaltas baltmaizes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!