Kalakeitto - somu zivju zupa

Kalakeitto - somu zivju zupa Foto: Kalakeitto - somu zivju zupa

Sastāvdaļas

  • 400 g sarkanās, treknas zivs
  • 2 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 50 g sviesta
  • 1 glāze saldā krējuma
  • 1/4 glāzes sakapātu diļļu
  • 1/4 glāzes sakapātu maurloku
  • lauru lapa
  • melno piparu graudiņi
  • smaržīgie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. No zivs vāra buljonu, kopā ar lauru lapu, pipariem, tad gatavu zivi izņem no katla un noliek malā.
  2. Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos gabaliņos, liek buljonā, vāra, kamēr gatavi. 
  3. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos, cep sviestā.
  4. Atdzisušai zivij novelk ādu, izņem asakas, sagriež gabaliņos. 
  5. Zupai pievieno saldo krējumu, ceptos sīpolus, zaļumus, zivs gabaliņus.
  6. Zupu gandrīz uzvāra un uzreiz noņem no uguns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes