Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes medus
- 1/2 citrona sula
- 1 ēdamkarote vīna etiķa
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 4 svaiga laša šķēles
- sāls
Mērcei:
- 200 skābā krējuma
- 1 ēdamkarote medus
- 1/2 ēdamkarotes citrona sulas
- sāls
- 1 saišķītis sasmalcināto zaļo lociņu
Pagatavošana
- Bļodā sajauc medu ar citrona sulu, vīna etiķi un eļļu.
- Laša šķēles liek sagatavotajā marinādē un atstāj vēsā vietā uz divām stundām.
- Tad laša šķēles izņem no marinādes, cep krāsnī vai grillā no abām pusēm 5 minūtes un pārkaisa ar sāli.
- Sajauc krējumu, medu, citrona sulu, sāli un zaļos lociņus viendabīgā mērcē.
Zivis pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, salātiem un mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!