Sastāvdaļas
- 600 g biezpiena
- 8 ēdamkarotes cukura
- 50 g sviesta
- 3-4 ēdamkarotes skābā krējuma
- vanilīns
Glazūrai:
- 100-150 g tumšās šokolādes
- 4-6 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Gatavo biezpiena masu - biezpienu, cukuru, vanilīnu, skābo krējumu sablenderē.
- Masai pievieno izkausētu sviestu - visu kārtīgi samaisa, liek mazos, vienādos trauciņos.
- No masas, aptuveni, sanāk 10 sieriņi.
- Sieriņos sadur mazus koka iesmiņus, liek saldētavā uz nakti.
- Gatavus sasaldētus sieriņus izņem no trauciņiem. glazē.
- Ja sasaldētos sieriņus ir grūti izņemt no trauciņiem, tos uz 1-2 sekundēm ieliek karstā ūdenī.
- Gatavo glazūru - šokolādi salauž gabalos, izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, pievieno sviestu, vēlreiz izkausē.
- Glazē pusi sieriņa vai visu, un liek tos saldētavā, lai glazūra sastingst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!