Sastāvdaļas
- 500 g garneļu ar čaulu
- 1.2 l zivs buljona
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 3 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1/4 tējkarotes Kajennas piparu
- 1/2 puse zaļas paprikas
- 1 liels sīpols
- 1 mazā kārba savā sulā konservētu tomātu
- 1 paciņa vārītu gargraudu rīsu
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Garneles notīra, čaulas liek katliņā, pielej zivs buljonu, vāra 10 minūtes un nokāš.
- Papriku un sīpolu sagriež nelielos gabaliņos.
- Katliņā izkausē sviestu, ieber miltu un maisot karsē.. līdz sāk parādīties burbuļi, tad pievieno papriku, sīpolus un Kajennas piparus, sautē 3- 4 minūtes.
- Pielej garneļu čaulu novārījumu, pievieno konservētos tomātus un visu uz mazas uguns sautē 30 minūtes.
- Pasniedzot bļodiņā ieliek kaudzi vārīto rīsu, virsū uzlej zupu un uzliek iepriekš notīrītas garneles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!