Garneļu zupa ar rīsiem un papriku

Garneļu zupa ar rīsiem un papriku Foto: Garneļu zupa ar rīsiem un papriku

Sastāvdaļas

  • 500 g garneļu ar čaulu
  • 1.2 l zivs buljona
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1/4 tējkarotes Kajennas piparu
  • 1/2 puse zaļas paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 1 mazā kārba savā sulā konservētu tomātu
  • 1 paciņa vārītu gargraudu rīsu
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Garneles notīra, čaulas liek katliņā, pielej zivs buljonu, vāra 10 minūtes un nokāš.
  2. Papriku un sīpolu sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Katliņā izkausē sviestu, ieber miltu un maisot karsē.. līdz sāk parādīties burbuļi, tad pievieno papriku, sīpolus un Kajennas piparus, sautē 3- 4 minūtes.
  4. Pielej garneļu čaulu novārījumu, pievieno konservētos tomātus un visu uz mazas uguns sautē 30 minūtes.
  5. Pasniedzot bļodiņā ieliek kaudzi vārīto rīsu, virsū uzlej zupu un uzliek iepriekš notīrītas garneles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes