Sastāvdaļas
Salātiem (4 porcijām):
- 1 burkāns
- sauja ķirštomātiņu
- sauja rukolas vai dažādu salātu maisījuma
- sauja garneļu
- 4 krāsainie redīsi (balti un sarkani) ar visām lapiņām
- 1 ēdamkarote linsēklu
- 1 gurķis
- 4 zemenes
- 1 saspiests ķiploks
- ½ vidējas paprikas
Mērcei:
- ½ citrona sula
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ūdens (ja garša pārāk skāba)
- sāls, malti pipari – pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Burkānu sarīvē, ķirštomātiņus sagriež uz pusēm, gurķi, papriku un redīsus sagriež nelielos kubiņos.
- Redīsu lapiņas (ja izvēlas pievienot) sīki sagriež.
- Zemenes sagriež palielos gabaliņos atkarībā no lieluma.
- Garneles atkausē.
- Visas sastāvdaļas sajauc, pārlej ar atsevišķi pagatavoto mērci.
- Gatavs! Var rotāt ar kādu pavasara ziedu vai zaļumiem.