Garneļu, rukolas un zemeņu salāti

Garneļu, rukolas un zemeņu salāti Foto: Garneļu, rukolas un zemeņu salāti

Sastāvdaļas

Salātiem (4 porcijām):
  • 1 burkāns
  • sauja ķirštomātiņu
  • sauja rukolas vai dažādu salātu maisījuma
  • sauja garneļu
  • 4 krāsainie redīsi (balti un sarkani) ar visām lapiņām
  • 1 ēdamkarote linsēklu
  • 1 gurķis
  • 4 zemenes
  • 1 saspiests ķiploks
  • ½ vidējas paprikas
Mērcei:
  • ½ citrona sula
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ūdens (ja garša pārāk skāba)
  • sāls, malti pipari – pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Burkānu sarīvē, ķirštomātiņus sagriež uz pusēm, gurķi, papriku un redīsus sagriež nelielos kubiņos.
  2. Redīsu lapiņas (ja izvēlas pievienot) sīki sagriež.
  3. Zemenes sagriež palielos gabaliņos atkarībā no lieluma.
  4. Garneles atkausē.
  5. Visas sastāvdaļas sajauc, pārlej ar atsevišķi pagatavoto mērci.
  6. Gatavs! Var rotāt ar kādu pavasara ziedu vai zaļumiem.
 

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

 

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

 
 
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes