Sastāvdaļas
Mīklai:
- 30 g mannas
- 130 g miltu
- 1 olas dzeltenums
- 20 g margarīna
- 90 ml salda krējuma
- 60 ml ūdens
- sāls
Pildījumam:
- 45 g margarīna
- 1 kg ķiršu
- 70 g rīvmaizes
- 4 g kanēļa
- 150 g pūdercukura (pēc garšas)
Pagatavošana
- Miltus un mannā izsijā uz virtuves dēļa, lai izveidojas kaudzīte.
- Tajā izveido bedrīti, kurā ieber sāli, mīkstu margarīnu, olas dzeltenumu, ūdeni un siltu saldo krējumu.
- No visām sastāvdaļām samīca mīklu. Mīklai nevajag lipt pie rokām.
- No mīklas saveļ bumbu, apsmērē to ar siltu margarīnu, ietin pārtikas plēvē un noliek siltumā uz pusstundu.
- Mīklu izveltnē plānā kārtā. Rīvmaizi apcep margarīnā un pārkaisa 2/3 mīklas.
- Pildījumam ķiršus bez kauliņiem sajauc ar pūdercukuru un kanēli.
- Mīklu sarullē ruletē, sāk no tās puses, kurā ir pildījums. Ruleti pārsmērē ar margarīnu.
- Cep 180°C temperatūrā apmēram 25 minūtes. Gatavu strūdeli pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!