Gaļas rasoļņiks ar liellopa nierēm

Gaļas rasoļņiks ar liellopa nierēm Foto: Gaļas rasoļņiks ar liellopa nierēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa nieru
  • 500 ml gurķu sālījuma
  • 8 kartupeļi
  • 5 sālīti gurķi
  • 3 burkāni
  • 3 sīpoli
  • 7 ēdamkarotes grūbu
  • 1 selerijas sakne ar zaļumiem
  • 1 pētersīļu sakne ar zaļumiem
  • sakapātas dilles
  • 2 lauru lapas
  • melnie piparu graudiņi
  • smaržīgie piparu graudiņi
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nieres notīri un 6 stundas mērcē aukstā ūdenī. Ūdeni vairākas reizes nomaini. Pēc tam liec katlā un uz lēnas uguns vāri 25 minūtes. Sagriez plānās šķēlītēs.
  2. Noskalotas grūbas ieber katlā un aplej ar verdošu ūdeni. Briedini aptuveni 40 minūtes. Ūdeni 2 reizes nomaini.
  3. Kartupeļus, burkānus, sīpolus, seleriju un pētersīli nomizo. Zaļumus sakapā. Kartupeļus un burkānus sagriez gabaliņos, gurķus salmiņos. Sīpolus sakapā, seleriju un pētersīli sagriez šķēlītēs.
  4. Katla liec sagrieztās nieres, lauru lapas un piparus pēc garšas, pielej aptuveni 2 l ūdens un vāri kādas 15 minūtes. Pievieno burkānus, selerijas un pētersīļus. pieber grūbas un uz mērenas uguns vāri vel 15 minūtes.
  5. Pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.
  6. Pievieno gurķus un sālījumu. Iemaisi seleriju un pētersīļu zaļumus. Vāri vēl 10 minūtes.
  7. Pieber sāli pēc garšas, ja vajag, un dilles.

Ja zupa sanākusi pārāk bieza, pielej vēl ūdeni un attiecīgi - gurķu sālījumu. Ūdeni var aizstāt ar buljonu.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes