Gaisīgi mafini ar aprikozēm

Gaisīgi mafini ar aprikozēm Foto: Gaisīgi mafini ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 6 aprikozes
  • 250 g miltu
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3 olas
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 80 ml eļļas
  • 250 ml piena

Pagatavošana

  1. Olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem, katrus liek atsevišķās bļodās.
  2. Olu baltumu sakuļ ar 5 ēdamkarotēm pūdercukura, stingrās putās. 
  3. Olu dzeltenumiem pievieno atlikušo pūdercukuru - sakuļ. 
  4. Sakultajai olu dzeltenumu masai pielej eļļu, pienu - turpina kult. 
  5. Visu samaisa viendabīgā masā, pašās beigās pievieno sakultos olu baltumus.
  6. Mīklu uzmanīgi samaisa, lej mazajās kēksu veidnītēs - par 2/3. 
  7. Virsū liek pusi noskalotu un nosusinātu aprikožu bez kauliņiem. 
  8. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes