Figūrai draudzīgais iesala rupjmaizes kārtojums ar vārīto un ķiršu krēmu

Figūrai draudzīgais iesala rupjmaizes kārtojums ar vārīto un ķiršu krēmu Foto: Fazer publicitātes fotogrāfija

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas 2 porcijām:

Rupjmaizes drumstalu kārtai:

  • 4 Fazer Iesala Rudzu maizes šķēles

Vārītajam krēmam:

  • 250 ml mandeļu piens
  • 1 ola
  • 5 g kukurūzas vai kartupeļu ciete
  • 10 g agaves sīrups
  • daži pilieni vaniļas ekstrakts

Ķiršu krēmam:

  • 300 g saldēti ķirši
  • 10 g agaves sīrups
  • 5 g kukurūzas vai kartupeļu ciete

Pagatavošana

Vispirms gatavo vārīto krēmu:

  1. Katliņā iesit olu un sakuļ to ar kuļamo slotiņu. Pēc tam pievieno pienu, agaves sīrupu, vaniļas ekstraktu un visu samaisa.
  2. Pēdējo pievieno kukurūzas cieti un kārtīgi to iemaisa, lai nebūtu neviena kunkuļa. Liek katliņu uz plīts un sāk sildīt uz vidējas temperatūras.
  3. Gatavo 3-4 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz vārītais krēms ir sabiezējis.
  4. Kad vārītais krēms ir sabiezējis, ņem nost no plīts, pārliek to kādā bļodā un liek malā līdz vēlākam, ļaujot atdzist.

Gatavo ķiršu krēmu:

  1. Katliņā liek saldētos ķiršus. Katliņu silda vidējā temperatūrā 3-5 minūtes, kamēr ķirši kļūst mīksti un tos ar karoti vai lāpstiņu var saspaidīt.
  2. Ja ķirši bija ar kauliņiem, tad ar ēdamkaroti no katliņa izņem ķiršu kauliņus.
  3. Saspaidītajiem ķiršiem pievieno agaves sīrupu, kukurūzas cieti un visu veikli samaisa, lai nav neviena kunkuļa.
  4. Turpina gatavo 1-2 minūtes, kamēr ķiršu sula kļuvusi biezāka. Pēc tam ņem nost no plīts un atdzesē.

Gatavo rupjmaizes drumstalas:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, cepamajā plātī izklāj cepamo papīru.
  2. Ar rokām saplēš Fazer Iesala rudzu maizes šķēles mazākos gabaliņos un izkārto tos uz cepamās plāts.
  3. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm līdz maize kļuvusi cieta, kraukšķīga, bet ne piedegusi.
  4. Maizes grauzdiņus atdzesē. Pēc tam liek blenderī un sablendē līdz drumstalu konsistencei.
  5. Kad visas sastāvdaļas ir gatavas, ņem divas glāzes vai burciņas un sāk veidot kārtojumus.
  6. Vispirms katrā trauciņā ber divas ēdamkarotes rupjmaizes drumstalu, tad 3 ēdamkarotes ķiršu krēmu un tad pusi no vārītā krēma.
  7. Pēc tam vēlreiz 3 ēdamkarotes ķiršu krēmu un pēdējās ber pa virsu rupjmaizes drumstalas.
  8. Dekorē ar svaigām ogām vai smalki sarīvētu rūgto šokolādi. Gatavs! Lai labi garšo!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes