Sastāvdaļas
Sastāvdaļas 2 porcijām:
Rupjmaizes drumstalu kārtai:
- 4 Fazer Iesala Rudzu maizes šķēles
Vārītajam krēmam:
- 250 ml mandeļu piens
- 1 ola
- 5 g kukurūzas vai kartupeļu ciete
- 10 g agaves sīrups
- daži pilieni vaniļas ekstrakts
Ķiršu krēmam:
- 300 g saldēti ķirši
- 10 g agaves sīrups
- 5 g kukurūzas vai kartupeļu ciete
Pagatavošana
Vispirms gatavo vārīto krēmu:
- Katliņā iesit olu un sakuļ to ar kuļamo slotiņu. Pēc tam pievieno pienu, agaves sīrupu, vaniļas ekstraktu un visu samaisa.
- Pēdējo pievieno kukurūzas cieti un kārtīgi to iemaisa, lai nebūtu neviena kunkuļa. Liek katliņu uz plīts un sāk sildīt uz vidējas temperatūras.
- Gatavo 3-4 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz vārītais krēms ir sabiezējis.
- Kad vārītais krēms ir sabiezējis, ņem nost no plīts, pārliek to kādā bļodā un liek malā līdz vēlākam, ļaujot atdzist.
Gatavo ķiršu krēmu:
- Katliņā liek saldētos ķiršus. Katliņu silda vidējā temperatūrā 3-5 minūtes, kamēr ķirši kļūst mīksti un tos ar karoti vai lāpstiņu var saspaidīt.
- Ja ķirši bija ar kauliņiem, tad ar ēdamkaroti no katliņa izņem ķiršu kauliņus.
- Saspaidītajiem ķiršiem pievieno agaves sīrupu, kukurūzas cieti un visu veikli samaisa, lai nav neviena kunkuļa.
- Turpina gatavo 1-2 minūtes, kamēr ķiršu sula kļuvusi biezāka. Pēc tam ņem nost no plīts un atdzesē.
Gatavo rupjmaizes drumstalas:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, cepamajā plātī izklāj cepamo papīru.
- Ar rokām saplēš Fazer Iesala rudzu maizes šķēles mazākos gabaliņos un izkārto tos uz cepamās plāts.
- Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm līdz maize kļuvusi cieta, kraukšķīga, bet ne piedegusi.
- Maizes grauzdiņus atdzesē. Pēc tam liek blenderī un sablendē līdz drumstalu konsistencei.
- Kad visas sastāvdaļas ir gatavas, ņem divas glāzes vai burciņas un sāk veidot kārtojumus.
- Vispirms katrā trauciņā ber divas ēdamkarotes rupjmaizes drumstalu, tad 3 ēdamkarotes ķiršu krēmu un tad pusi no vārītā krēma.
- Pēc tam vēlreiz 3 ēdamkarotes ķiršu krēmu un pēdējās ber pa virsu rupjmaizes drumstalas.
- Dekorē ar svaigām ogām vai smalki sarīvētu rūgto šokolādi. Gatavs! Lai labi garšo!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!