Desmit derīgi padomi par citronu izmantošanu

Desmit derīgi padomi par citronu izmantošanu Foto: wall4all.me
  1. Savītušus citronus ieliek aukstā ūdenī, ko maina ik pa 2-3 stundām, vai ieliek silta ūdenī un atstāj uz plīts maliņas. Pēc 2 stundām labi atdzesē.
  2. Lai citrons labāk smaržotu,to pirms lietošanas aplej ar karstu ūdeni.
  3. Ja grib no citrona iegūt vairāk sulas, to apmēram uz 4 minūtēm iegremdē vārošā ūdenī.
  4. Ar C vitamīniem bagātu un smaržīgu sejas ūdeni iegūs, ja citronu miziņas aplies ar aukstu ūdeni.
  5. Lai olu baltumus labāk saputotu, pielej dažus pilienus citronu sulas.
  6. Ja zupu tumē ar olas dzeltenumu vai veselu olu, tad tai piejauc 1-2 karotes citronu sulas; ola nesaies "ziedos", turklāt uzlabosies zupas garša.
  7. Ja gatavo cepumus ar cūku taukiem, tie jāpierīvē citronu miziņa un jāpielej citronu sula, tad pilnībā izzudīs tauku piegarša.
  8. Pirms galdā pasniedz zemenes, tās pārlej ar citronu sulu un pārkaisa ar cukuru. Uz 1/2 kg zemeņu ņem 1 ēdamkaroti citronu sulas. Tādā veidā zemenes saglabās krāsu un garšu.
  9. Lai trauki pēc mazgāšanas neostu pēc zivīm vai siļķēm, pirms šo ēdienu ēšanas traukus ierīvē ar citrona miziņu.
  10. Vistus vai tītara gaļa būs baltāka, mīkstāka, sulīgāka, ja to no iekšpuses un ārpuses apziedīs ar citrona sulu.

Patīk padomi? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes