Citronu mērce

Citronu mērces recepte Foto: Citronu mērce

Sastāvdaļas

  • 4 citroni, smalki rīvēta miziņa un sula
  • 250 g cukura
  • 200 g auksta sviesta, sagriezta nelielos gabaliņos
  • 4 olas
  • 2 tējkarotes cietes

Pagatavošana

  1. Katliņā sakuļ olas ar cukuru, cieti, citrona miziņu un sulu.
  2. Liek klāt sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz masa kļūst bieza. un met burbuļus.
  3. Maisot vāri aptuveni vienu minūti, ņem nost no uguns un lej aizkarsētas burciņās, aizvāko, atdzesē un glabā vēsā vietā.

Citrona mērci var pagatavot pats un ledusskapi glabāt aptuveni pusotru mēnesi, taču, ja atvērsi burciņu, netaupi ilgāk par nedēļu.

Citronu mērce lieliski sader ar zivi, gaļu vai dārzeņiem. To izmanto salātu un jūras velšu ēdienu garšas papildināšanai. Pateicoties sviesta tekstūras un citrona skābuma kombinācijai, mērce uzlabo ēdienu garšu, nepārspīlējot to. Citronu mērce var izmantot arī marinādēs, pievienojot ķiplokus un garšaugus. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes