Sastāvdaļas
- tostermaize
- olīveļļa
- 2 vistas filejas
- romiešu salātu lapas
- 1 ķiploka daiviņa
- 3 anšovu filejas
- ķirštomātiņi
- Parmas siers
- 1 olas baltums
- svaiga citrona sula
- 1 tējkarote baltvīna etiķa
- 1/4 tējkarote Dižonas sinepes
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā sajauc olas baltumus ar citrona sulu, baltvīna etiķi un Dižonas sinepēm.
- Visu samaisi līdz baltai viendabīgai masai.
- Pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, līdz masa iegūst biezāku konsistenci.
- Pievieno sāli pēc garšas.
- Vistas fileju apber ar garšvielām, olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz gatavs 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
- Tostermaizes šķēles sagriez vidēja izmēra kubiņos, sajauc ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli.
- Liek cepties krāsnī 160°C temperatūrā 10 minūtes.
- Salātu lapas saplēs lielos gabalos un ieliec bļodā, pievieno grauzdiņus, ķirštomātiņus un pagatavo mērci.
- Visu samaisi un liec uz šķīvja, virsū liec sagrieztu vistas fileju un pārrīvē pāri Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!