Sastāvdaļas
- rauga mīkla
- rozīnes
Pagatavošana
- Mīklu izrullē 0,7 cm biezumā, izspiež aplīšus, aptuveni 10 cm diametrā.
- Aplīšus izrullē, viegli tos izstaipot, augšējā daļā uztaisa iegriezumu, tās būs austiņas.
- Iegriezuma daļu samitrina ar ūdeni, austiņas ierullē, viegli piespiež, lai pielīp.
- Apakšējo daļu sānos satver, savelk tā, lai vidus paceļas nedaudz uz augšu - tas būs šņukuriņš.
- Šņukuriņu viegli piespiež ar pirkstiem, lai tas nedaudz saplacinās.
- Visu virsmu noklāj ar sakultu olas dzeltenumu, kas samaisīts ar mazliet ūdens.
- Piestiprina actiņas - rozīnes, liek ietaukotā veidnē.
- Cep 200 °C temperatūrā, aptuveni 20 minūtes, kamēr ruksīši iekrāsojas sarkanīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!