Cepumi „Ruksīši”

Cepumi „Ruksīši” Foto: Cepumi „Ruksīši”

Sastāvdaļas

  • rauga mīkla
  • rozīnes

Pagatavošana

  1. Mīklu izrullē 0,7 cm biezumā, izspiež aplīšus, aptuveni 10 cm diametrā.
  2. Aplīšus izrullē, viegli tos izstaipot, augšējā daļā uztaisa iegriezumu, tās būs austiņas.
  3. Iegriezuma daļu samitrina ar ūdeni, austiņas ierullē, viegli piespiež, lai pielīp.
  4. Apakšējo daļu sānos satver, savelk tā, lai vidus paceļas nedaudz uz augšu - tas būs šņukuriņš.
  5. Šņukuriņu viegli piespiež ar pirkstiem, lai tas nedaudz saplacinās.
  6. Visu virsmu noklāj ar sakultu olas dzeltenumu, kas samaisīts ar mazliet ūdens.
  7. Piestiprina actiņas - rozīnes, liek ietaukotā veidnē.
  8. Cep 200 °C temperatūrā, aptuveni 20 minūtes, kamēr ruksīši iekrāsojas sarkanīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes