Sastāvdaļas
- zivis
- etiķis
- garšvielas
Pagatavošana
- Ceptu zivju marinādes gatavo no dažādām zivīm.
- Tām izņem iekšas, nogriež galvas, notīra zvīņas utt.
- Lielās zivis sālīšanai sagriež gabalos, bet sīkās zivis sāla veselas.
- Pēc tam zivis nedaudz apžāvē, apviļā miltos un 8-15 minūtes cep uz pannas augu eļļā: saulespuķu, sojas u. c.
- Augu eļļai var pievienot taukus.
- Cept zivis tikai taukos nav vēlams, jo atdziestot tās kļūst ļoti trauslas, bet virspusē pārklājas ar sacietējušiem taukiem, kas rada nepatīkamu izskatu.
- Ceptās zivis sakārto stikla burkās un pārlej ar etiķa un garšvielu uzlējumu.
- Tā var marinēt salakas, samus, kā arī citas sīkās un lielās zivis, piemēram, stores.
- Uzglabāt var vēsā vietā ne ilgāk par 2-3 diennaktīm.
Garšas uzlabošanai visos gadījumos garšvielu maisījumam pieber nedaudz cukura, tad zivis ir arī mīkstākas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!