Cepta vista ar apelsīniem

Cepta vista ar apelsīniem Foto: Cepta vista ar apelsīniem

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 3 - 4 vidēji apelsīni
  • 4 - 5 daiviņas ķiploka
  • malti melni pipari
  • sāls

Pagatavošana

  • Vistu un apelsīnus nomazgā. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  • Vistu liek cepšanas traukā, ierīvē ar sāli un pipariem gan no ārpuses, gan no iekšpuses.
  • Apelsīnus sagriež aplīšos. Apelsīnus var nomizot, ja nepatīk apelsīnu mizas garša.
  • Uzmanīgi paceļ vistas krūšu daļas ādu un aiz tās ieliek apelsīnu aplīšus - starp gaļu un ādu.
  • Apgriež vistu otrādi un to pašu izdara mugurpusē. Apgriež vistu atpakaļ.
  • ķiploka daiviņas sagriež vai nu uz pusēm, vai 4 daļās. ķiplokus ieliek vistas iekšpusē.
  • Piepilda vistu ar atlikušajiem apelsīna aplīšiem.
  • Vistas kājas sasien kopā. Ja palika vēl pāri sagriezti apelsīni, tad tos pieliek klāt vistai formā.
  • Cep vistu apmēram 2 - 2,5 stundas, ik pa laikam to pārlejot ar sulu.
  • Karstu vistu sadala gabaliņos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes